BAŞIMIZIN BELASI SİYAH NOKTALAR

Kabusumuz siyah noktalar sebum ve, yağ ve kirlerin gözenekleri tıkamasından oluşur.Siyah noktalar hem kötü bir görüntüye sebep olur hem de akneye dönebilir.Gelin bakalım bu siyah nokta belasından nasıl kurtulabiliriz.
Öncelikle cildiniz için bir temizleme düzeni oluşturmalısınız ve cildinizi daima temiz tutmalısınız.Bir tatlı kaşığı karbonata hamur oluşturacak miktarda su ekleyin ve bu karışımı siyah noktalarınıza sürün,10 dk bekledikten sonra ovalaya ovalaya durulayın. 
-İki çorba kaşığı yoğurt, bir miktar maydanoz yaprakları ve yarım salatalığı karıştırıp homojen olana kadar mikserle karıştırın.Bunu yüzünüze uygulayıp yarım saat bekleyin ve ılık suyla yüzünüzü yıkayın.Temiz kağıt havluyla temizleyin.
-Dört yemek kaşığı balı ve aynı oranda toz tarçını karıştırarak macun yapın.Bunu siyah noktaların üstüne sürerek 24 saat bekletin ve bu işlemi düzenli aralıklarla en az 2 hafta tekrarlayın.
-Bir fincan yulaf ezmesini toz hale getirip aldığı kadar ılık su ekleyerek macun yapın.Yüzünüze uygulayarak kuruyana kadar tutup yıkayın.
-Domates suyunu 10 dk cildinize masajla yedirin ve yıkayın.
-Deniz suyuna bir miktar su ekleyip siyah noktalarınıza masaj yaparak uygulayın.Ardından yine masaj yaparak durulayın.
-Yarım çekirdeksiz kırmızı elmayı bir yemek kaşığı limonla mikserden geçirip cildinize uygulayın.15 dk bekleyin ve durulayın.
-2 adet çubuk tarçını toz haline getirin.Bir yemek kaşığı tarçına biraz su ve biraz zeytinyağı ekleyin ve macun yapın.Cildinize sürüp 20 dk bekletin ardından soğuk suyla yıkayın.
-1 tatlı kaşığı şeker ve yarım limon suyunu karıştırın.Karışımı cildinize sürün ve bekletin , 15 dk ardından ovalayarak cildinizi soğuk suyla yıkayın.
-BİM'in burun bantları tam bir efsane.Ancak sizin de beğendiğiniz başka bantlar varsa kullanabilirsiniz.
-Diş macununu cildinize uygulayın ve kurutun.Ardından masaj yaparak durulayın.

Bildiğiniz başka yollar varsa yorum eklemeyi unutmayın!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FLORMAR FULL COLOR OJE SERİSİ

PANTENE AQUA LIGHT

FLORMAR PRIME'N LIPS RUJ