GÖZENEKLERİ KÜÇÜLTMEK İÇİN...



Cildimizi muhakkak temiz tutmalı, kirlerden arındırmalı , ölü hücreleri temizlemeliyiz.Peki cildimizdeki gözenekler neden olur?
-Yağlı cilt yapısından dolayı olabilir.
-Cinsiyet
-Genetik yapı
-Yaş

DOĞAL TEDAVİLER

*Zeytinyağı gözeneklerde biriken yağı ve kiri temizlemeye yardımcı olur.Bir çorba kaşığı zeytinyağını masaj yaparak tüm yüzünüze uygulayın.Bir tencerede kaynattığınız suyun buharına yüzünüze 20-30 cm kadar mesafeden 5 dakika kadar tuttuktan sonra nemli bir bezle zeytinyağını temizleyin.Bunu günde 2 kere yapabilirsiniz.Burada kullanacağınız buhar kirin ve yağın açılan gözeneklerden daha çabuk temizlenmesini sağlayacaktır.
*Haftada 1 kez muhakkak buhar banyosu yapın.Buhar banyosundan önce başınıza havluyla çadır yapın.Ardından 10-15 dk kadar kaynar suyun buharında 20-25 cm uzaklıktan yüzünüze buhar tutun.
*Cildinize 1 yemek kaşığı mayonezi sürün ve 20 dk bekletin.Ardından cildinizi temizleyin.YAĞLI CİLTLER BUNU YAPMASIN.
*1/3 kahve fincanı bademi ezin, gereği kadar suyu yavaş yavaş ekleyerek hamur haline getirin.Başlıca burun ve gözeneklerin olduğu yerlere uygulayın ve yarım saat bekleyin ardından ılık suyla temizleyin.Haftada 2 defa bunu tekrar edin.
*Limon suyuna biraz su katın ve temiz bir pamukla yüzünüze uygulayın.Yarım saat bekletip soğuk suyla yıkayın.
*Haftada bir kil maskesi yapın.
*Yüz kreminize bir miktar limon suyu sıkarak her gün maske şeklinde yüzünüze uygulayın ve 15 dk bekletip yıkayın.
*Peeling yapın.
*Her gün düzenli cilt temizliği yapın, makyajınızı temizlemeye üşenmeyin!
*Cildinize uygun bir cilt toniği edinin ve düzenli kullanın.
*Elma suyu ve içme suyunu eşit oranda karıştırın ve temiz bir pamukla yüzünüze uygulayın.5 dk sonra soğuk suyla yıkayın.
*Temiz bir bez içine buz küplerini koyup 15-30 sn boyunca yüzünüzde gezdirin.
*Su ve karbonattan macun yapın ve 30 sn gözeneklerinize masaj yaparak uygulayın.Ardından soğuk suyla durulayın.Bunu her gün düzenli olarak yapın.
*Kalın bir kıvam elde edene kadar mısır ununa salatalık suyu ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.Karışımı yüzünüze sürün.15 dakika boyunca bekleyin sonra durulayın.Bu maskeyi 3 günde bir cildinize uygulayabilirsiniz.
*Fazla güneşten uzak durun.Güneş koruma kremleri kullanın.
*CİLDİNİZİ SIKMAYIN!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FLORMAR FULL COLOR OJE SERİSİ

PANTENE AQUA LIGHT

FLORMAR PRIME'N LIPS RUJ