DOĞAL YOLLARLA DUDAK BAKIMI

Hem mükemmel bir gülüşü tamamlamak için hem de sağlıklı bir görüntü için bakımlı dudaklar olmazsa olmaz.Her zaman pürüzsüz, çatlaksız ve nemli olmalılar.Kimyasallara tonlarca para saçmaktansa evimizde doğal yollarla kendi dudak bakımımızı kendimiz yapabiliriz.Rutin dudak bakımımızın arasında düzenli aralıklarla peeling yapmayı da ihmal etmemeliyiz.
-Öncelikle dudakları dilinizle ıslatmayı veya ısırmayı bırakın.
-Bol bol su için.
-Soğuk, rüzgarlı ve sert havalarda dudaklarınıza kakao yağı sürün.
-Diş fırçanızla hafif hafif dudaklarınızı da fırçalayın.
-Çatlak kremi, dudak nemlendiricisi ya da vazelin kullanın.
Peeling Tarifleri:
-Zerdeçal ile balı karıştırıp dudaklarınıza sürün.
-Bir tatlı kaşığı bal, bir tatlı kaşığı yoğurt ve bir miktar mısır ununu macun kıvamına getirip dudaklarınıza sürün.Yaklaşık 10 dk kuruması için bekletip ardından 3 dk ovalayıp durulayın.
-1 çay kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı şekeri karıştırın.Dudaklarınızı 3-5 dk bu karışımla ovun ardından yıkayıp nemlendirin.Haftada 1 defa yapmak yeterlidir.
-1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı zeytinyağı ve birkaç damla limonu karıştırın.Dudaklarınızı 5 dk ovun , durulayıp nemlendirin.Haftada 1-2 defa yapmak yeterlidir.
-1 tatlı kaşığı türk kahvesi, 1 tatlı kaşığı bal ve bir miktar zeytinyağını karıştırıp macun yapın.5 dk dudaklarınızı bu karışımla ovun ve 10 dk macunu dudaklarınızda kurumaya bırakın.Ardından durulayıp nemlendirin.Haftada 1 defa yapmanız yeterlidir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FLORMAR FULL COLOR OJE SERİSİ

PANTENE AQUA LIGHT

FLORMAR PRIME'N LIPS RUJ