KOLAYCA YAĞLANAN SAÇLARINIZ VARSA MUHAKKAK OKUYUN!

Çabucak yağlanan, yağlı saçlarınız varsa bunun temel sebepleri şunlar olabilir:
-Saçınızı yeterli sıklıkta yıkanmıyor ya da yıkarken güzelce temizlemiyor olabilirsiniz.
-Saç derisinin altındaki yağ bezleri fazla yağ üretiyordur.
-Genetik olabilir.
-Hormonal düzensizlikten olabilir.
-Yoğun stres.
-Yağlı yiyeceklerin aşırı tüketimi.
-Saç bakımına önem vermeme.


Peki yağıyla başa çıkamadığımız saçlarımıza neler yapabiliriz?
Öncelikle şu farkı bilmeliyiz ki yağlı saçlarda esas sorumlu saç derisidir.Şampuanı saçımızdan durularken ılık su kullanmalı , son durulamayı ise soğuk suyla yapmalıyız.Saç kremlerini saç derinize temas ettirmeden uygulamaya özen gösteriniz.
-Özellikle stresli zamanlarda saçlarınızla oynamayın.Ellerinizle sürekli saçınızla oynamak da yağlanmasına sebep olur.Aynı şekilde çok fazla taramayın.
-Saçlarınızı kurutma makinesi kullanmadan kendi halinde kurutun.
-İkisi bir arada diye bilinen kremli şampuanlardan kaçının.
-Saçlarınızı çok sık düzleştirmeyin.Isı saç derisindeki yağ üretimini arttırırken düz saç da kafa derisine yapışık olduğundan daha çabuk yağlanır.
-Fast food tüketiminden kaçının.
-Haftada 1-2 kez kepeğe karşı şampuan kullanın.

DOĞAL TARİFLER

Kekik-Biberiye:
1 tatlı kaşığı kekik ve 1 tatlı kaşığı biberiyeyi 1,5 su bardağı suya atın ve ağzı kapalı bir şekilde yarım saat bekletin.Ardından bunu masaj yaparak saç diplerinize uygulayın, diplere yedirin.1 saat bekletin ve sadece ılık bir suyla durulayın.Haftada 3 defa yapabilirsiniz.

Limon:
2  bardak suya 2 limon suyunu ekleyin.3 çay kaşığı ekleyerek karıştırmaya devam edin.Bu karışımı diplere ve saçın boylarına masaj yaparak sürüp yedirin.5 dk bekleyerek yıkayıp durulayın.Haftada 3 defa uygulayabilirsiniz.

Yumurta:
2 yumurtanın sarısına 3-4 damla limon suyu ekleyerek karıştırın.Saçlarınızı ıslatın ve bu karışımı yedirin.5 dk bekleyin ve yıkayıp durulayın.Haftada 2-3 defa bunu uygulayabilirsiniz.

Siyah Çay:
1 bardak suya 2 yemek kaşığı siyah çayı ekleyip 10-15 dk kaynatın.Bunu süzüp yapraklardan arındırarak o suyu soğumaya bırakın.Ilındığı zaman saçlarınızın boy ve uçlarına masaj yaparak yedirin.5 dk bekleyin ardından önce suyla durulayın ardından şampuanla yıkayın.Haftada 2-3 defa uygulayın.

Karbonat:
1 ölçek karbonat için 3 ölçek su ekleyerek bir karışım oluşturun.Bu karışımı daha önceden ıslattığınız saçınıza uygulayın.5 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bu uygulamayı haftada 1 veya 2 kere tekrarlayın.Alternatif olarak yağlı saçlarınızdaki yağı emmesi için biraz karbonatı ellerinize alın ve saçlarınızı şampuanlar gibi ellerinizi saçlarınızda dolaştırın.Kaliteli bir fırça ile saçlarınızı taradığınızda aşırı yağın kaybolduğunu göreceksiniz.

Yoğurt-Yumurta:
50 gr yağsız yoğurt içine 1 yumurtayı iyice karıştırın. Yıkanmış temiz saçlarınız nemli haldeyken saç diplerine uygulayın.30 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

Hangi Şampuanları kullanabilirsiniz?

Vichy Dercos Sebum Karşıtı

L'Oréal Paris Elseve 3 Mucizevi Kil Ağırlaştırmayan Bakım Şampuanı

Kérastase Specifique Bain Divalent Şampuan

Kiehl's Tea Tree Oil Şampuan

La Roche-Posay Kerium Doux Extreme Şampuan


Bioblas

Otacı

Clear

Tresan


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FLORMAR FULL COLOR OJE SERİSİ

PANTENE AQUA LIGHT

FLORMAR PRIME'N LIPS RUJ