CİLT BEYAZLATMAK İÇİN DOĞAL TARİFLER

Sizlerle denediğim , çevremin denediği , başarılı ve oldukça doğal cilt beyazlatma tariflerinden bahsedeceğim.Hadi başlayalım...


YOĞURT:
Cildimizi temizledikten sonra düzenli bir şekilde her gün bu maskeyi uyguluyoruz.Kullandığımız yoğurdun doğal yoğurt olmasına büyük özen gösteriyoruz.Evlerde annelerimizin yaptığı, sütü kaynatıp mayaladığı enfes yoğurttan bahsediyorum.Yaklaşık 1 ay sonra cildinizdeki renk açılmasına şahit olacaksınız.


LİMON:
Taze ortadan ikiye kesilmiş limonun suyunu sıkıp cildimizde gezdiriyoruz.Yarım saat beklettikten sonra cildimizi yıkıyoruz ve cildimize uygun bir nemlendiriciyle yıkıyoruz.Bunu da düzenli olarak cildimize zarar vermeyecek sıklıktaki aralıklarla yapıyoruz.


NOHUT UNU:
Nohut ununa macun kıvamına gelecek şekilde su veya gül suyu ekleyerek yüzümüze uyguluyoruz.Kuruyana kadar cildimizde bekletip sonra yıkıyoruz.Düzenli periyotlarla tekrar etmeyi unutmuyoruz.


PORTAKAL:
Portakal kabuğunu toz haline gelecek şekilde rendeliyoruz.Rendelenmiş kabuk ve taze yoğurdu karıştırarak macun formu alacak şekilde karıştırıyoruz. Karışımı yüzümüze sürü ve 15 dakika bekleyip duruluyoruz.Haftada en fazla bir ya da iki defadan fazla tekrarlamayın!!!
Orta boy bir portakalın yarısını alıp suyunu sıkıyoruz.Sıktığımız bu suyun miktarına göre içine hafif yoğun bir kıvam alana kadar toz zerdeçal ekleyerek kıvamlı bir karışım elde ediyoruz.Bu karışımı yüzümüze sürüyoruz.Ardından en az 1 saat bu şekilde bekleyip yıkayabilir ya da üstümüzü başımızı batırmayacak şekilde uyuyup karışımı cildimizde sabaha kadar bekletebiliriz. Bu karışımı da yine her gün uygulayabilir ve 1 ay içinde sonuçlarını görmeye başlayabilirsiniz.


PİRİNÇ UNU -SÜT:
 2 yemek kaşığı kadar pirinç ununa, yine karışım macun kıvamına gelecek kadar süt ilave edip macun haline getiriyoruz. Yüzümüze sürüp en az 30 dakika, macun tamamen kuruyup katılaşana kadar bekliyoruz.Ardından yine ılık suyla cildimizi güzelce temizliyoruz. Bu uygulamayı haftada 2 ya da 3 kez yapabilir, 1 ayın sonrasında etkilerini fark edebilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FLORMAR FULL COLOR OJE SERİSİ

PANTENE AQUA LIGHT

FLORMAR PRIME'N LIPS RUJ